Top10 - Hasznos babaholmik

2015. április 30.

A múltkori Felesleges babacuccok poszt után természetesen nem maradhat el, hogy megnézzük a másik oldalt is, melyek azok a holmik, amelyek beszerzése feltétlenül szükséges. Ebben a bejegyzésben most arra vállalkozom, hogy az evidenciákon túlmutató - babakocsi, textilpelenka, hordozó, babakád, rácsos ágy, stb - fontos és praktikus dolgokat szedjem össze.

babaszoba-lakberendezes.jpg

Sok esetben ezek jelentéktelen apróságoknak tűnhetnek, de aztán mindig vannak olyan helyzetek, amelyekben sürgősen ezekre lenne szükség. Vigyázat, erősen szubjektív lista következik, megvitatni, kiegészíteni, megcáfolni ér!

1. Hideg párásító

Mindegy, hogy tél vagy nyár, a legtöbb lakásban a szobák levegője száraz (nyáron a meleg, télen a fűtés miatt), ami igencsak rossz hatással van a babákra. A hideg párásító szuper megoldás, hogy optimalizáljuk a levegő páratartalmát, és különféle légúti betegségeknél is hasznos lehet. 

d4d091590f47b87887ca.jpg

2. Fekvőbetét babakádba

Ez az egyik kedvencem volt hónapokon keresztül. Amikor kisbabánk már kicsit jobban tartja magát, de még messze vagyunk attól, hogy üljön, tökéletes megoldás ez a betét, mivel ebben úri módon tud terpeszkedni gyerkőcünk, és a mi kezünk és hátunk sem szakad le. Én azét is nagyon szerettem, mert Hannának a biztonságérzete is megnőtt a vízben - a kezdeti remegés és félelem után - és nem sokkal később már egyenesen imádott pancsolni.

45074_1_lg.jpg

3. Cumisüveg melegítő

Bár én cumisüveg melegítésére nem használtam, mert Hanna anyatejet kapott, de a hozzátáplálás során már annál inkább nagy szerepe volt. Ez a melegítő azért is szuper megoldás, mert az autóban is használható egy külön adapter segítségével. Így az utazások során is bármikor prezentálni tudtam a főzelékeket, gyümölcspépeket és egyéb finomságokat.

laica_baby_digitalis_cumisuveg_es_bebietel_melegito_c1f2b5c7be4e9040d46b47356ac16685.jpg

4. Bébiőr

A mi esetükben nagyon hasznosnak bizonyult a bébiőr, a mai napig használjuk. Persze a légzésfigyelő része minket is megtréfált néhányszor, de azt egy idő után kikapcsoltuk és csak a bébiőrt használtuk.

494662.jpg

5. Sterilizáló

Nagyszerű megoldás, hogy a cumisüvegeket, cumikat, edénykéket egyszerűen és gyorsan fertőtlenítsük. Mi olyan sterilizálót választottunk, amely árammal működik, így minden nagyobb utazáshoz is magunkkal tudtuk vinni. Ha nem akarjuk cipelni, vagy csak rövidebb kiruccanásra készülünk, alternatív megoldást jelent a sterilizáló zacskó.

scf277_01-ims-hu_hu.jpg

6. Fejvédő

Ez is onnantól kezdve bizonyult rendkívül hasznosnak, amikor már elkezdett forogni, mozogni Hanna, mivel új képességeit az ágyában is szívesen próbálgatta. Nemegyszer komolyan bevágta volna a fejét az ágyba, vagy a keze szorult volna be a rácsok közé, így viszont nem volt ilyen probléma, és még a cumi is az ágyban maradt.

p_f-girls-cot-lifestyle.jpg

7. Hálózsák

Akkor kezdtünk hálózsákot használni, amikor Hanna már elkezdett forogni, és bizony előfordult, hogy az éjszaka során úgy elmászott az ágyban, hogy reggel azt sem tudtam, hol keressem. Természetesen a takaró már régen a másik sarokba volt gyűrve, a keze pedig már jéghideg volt. A hálózsák használatával sokkal nyugodtabb lettem, így biztosan nem takarózott ki, és mégis szabadon "közlekedhetett" az ágyában.  

7343c8300_1-400x425.jpg

8. Járóka

Az átmeneti korszakokban - már forog, de még nem kúszik, még nem áll fel, de ül - igazán nagy segítséget jelent, ha egyéb teendőinket is el akarjuk végezni. Körforgóval, színes játékokkal kialakított kis világot alakíthatunk ki, amelyet babánk szívesen fedez fel.

quax_jaroka_bolcso_szett_circle.jpg

9. Orrszívó

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a fontosságát. Kezdő kismamaként azt sem tudtam elképzelni, hogy ezt valaha a kezembe veszem, nemhogy azt, hogy a babám orra felé közelítek vele, ma pedig a legjobb barátom. Totálisan fájdalommentes (tudom, mert kipróbáltam magamon), és látványosan megkönnyíti a kicsi légzését, ráadásul a használatával komoly betegségeket kerülhetünk el.

5998321500239_121504.jpg

10. Testvérfellépő

Ez a plusz egy kategória, és persze nem az első babánál aktuális. Mégis a listára kívánkozik, mert főleg kis korkülönbséggel születő testvéreknél sokszor felmerülő probléma, hogy dupla babakocsira lesz-e szükség. Ez viszont szuper megoldás, hogy ne kelljen lecserélni a már meglévő babakocsit, csupán kiegészíteni azt.  Tapasztalatom szerint, ha a nagyobbik gyerkőc már jár, akkor már nem szívesen üldögél a babakocsiban, viszont a testvérfellépő számára is izgalmas megoldás, ha elfárad, szívesen feláll rá, és büszkén tolja a kistestvérét.

testverfellepo.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása