Top10 - A legjobb gyereknapi programok Budapesten

2015. szeptember 04.

Emlékszem, hogy milyen izgalommal vártam gyerekként május utolsó hétvégéjét, amikor minden rólunk, gyerekekről szól, tele izgalmas programokkal, játékokkal és meglepetésekkel. A sok-sok szép emlék után az elmúlt néhány évben persze nem foglalkoztam túl sokat azzal, hogy erre a napra koncentráljak – sokkal jobban lefoglalt a saját születésnapom, ami szintén május végére esik. Most, hogy már gyerekeim vannak (milyen érdekes így többes számban fogalmazni, hiszen Hanna is alig kétéves, a pici Fanni pedig még nincs két hónapos) újra napirendre került ez a jeles esemény.

3382-gyereknap-balatonfureden-k4rm7psc-1364389606

 

Izgalommal kezdtem böngészni a megannyi programlehetőség közül, hogy mik lennének a legideálisabbak örökmozgó nagyobbik lányomnak, hiszen a kisebbnek most még nagyjából minden mindegy :-) és számtalan szuper lehetőséget találtam.

Íme az én toplistám a szerintem legjobb programokkal:

1. PlayKID Gyermeknap

Szombaton és vasárnap is színvonalas játékprogramokkal, bábszínházzal, koncertekkel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Millenáris Parkban megrendezésre kerülő eseményen a szórakoztató programok mellett az aktuális nyári táborok lehetőségeivel is megismerkedhetnek a szülők és a gyerekek. Szombaton Halász Judit és Kovácsovics Fruzsina, vasárnap pedig az Alma zenekar és Gryllus Vilmos szórakoztatja a vendégeket.

playkid-minimax-gyermeknap-csaladi-szombati-napjegy-halasz-judit-koncerttel-original-65517

2. Városligeti Gyereknap

A hagyományoknak megfelelően idén is a Nagyrétre várják azokat a családokat, akik a Városligetben szeretnék eltölteni a hétvégét. A szórakoztató és sportprogramok mellett idén a Gyereknapon rendezik meg a kétnapos Kutya Európa Bajnokságot, melyre több mint 10 országból várhatóak a négylábú sportolók. 

2238-varosligeti-gyereknap-gyermeknap-budapest

3. Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

A Magyar Vasúttörténeti Park főszervezésében megrendezésre kerülő ünnepségen a sokszínűség és a móka kapják a főszerepet. A 15 éves Vasúttörténeti Park minden 14 év alatti gyermeket ingyenesen vár a rendezvényre, így ünnepelve őket. A zenés programok mellett természetesen az interaktív vasúti programok – így a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a Csajka sínautó- is kipróbálhatók a Gyermeknapon.

fb_cover_gyereknap

4. Kinder nap

A Kinder különleges gyereknapi rendezvénye 2015. május 31-én kerül megrendezésre a Récsei Centernél. A hatalmas szabadtéri ugrálóvár parkban minden korosztály megtalálja a neki legmegfelelőbb játékot.

1

5. Nyári PagonyFeszt

Május 30-án rendezik meg a Pagony Kiadó fesztiválsorozatának vakációváró állomását változatos programokkal. Egész nap koncerttel, bábszínházzal, állatos bemutatókkal, interaktív játékokkal, változatos kreatív foglalkozásokkal és friss mesékkel várja a Pagony a könyvszerető családokat a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében.

pagony1

6. UNICEF Gyermeknap az Erkel Színházban

Az UNICEF magyarországi szervezete az Opera partnere: évek óta a gyerekeké az Erkel Színház május végén-június elején, a Gyermeknapon. Bárkinek adott a lehetőség, hogy az előcsarnok és a nagybüfé tágas tereiben különböző kézműves- és játékprogramokon vegyen részt, lufit fújjon, perecet egyen, illetve a nagyteremben megtekintse az Opera előadását, a mozarti Varázsfuvolából Lackfi János által költött Parázsfuvolácskát, amely a cirkusz és a daljáték mesevilágát egyszerre idézi meg.

B2_es_oldalpar.jpg.1200x0_q85

7. Gyereknap a Gyermekvasúton

2015. május 31-én vasárnap ismét színes gyermeknapi programokat kínálunk a gyerekeknek és családjuknak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. Ezen a napon a 14 év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton! Koncertek, állatbemutató, alkotóház és természetesen vasutak kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztatja a vendégeket.

gyermekvasut-gyereknap-2015-plakat-600x222

8. Családi Gyereknap a Műcsarnokban

Az utolsó családi napon egy titokzatos erdőből kell kiszabadulniuk a gyerekeknek, kísérőikkel együtt. Csapdák, erdei állatok, szellemek és csalfa varázslatok nehezítik szabadulásukat. Szerencsére akadnak segítők is, akik jó tanácsokkal, papírokkal és festékekkel látják el őket, hogy megtalálják a kivezető utat a rengetegből. A programon való részvétel gyereknap alkalmából 12 éves kor alatt ingyenes.

musarnok720

9. Cifra Palota XXL

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon a Tintanyúltól az Apró színházig. Bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

560x350_cifrapalota_01-81

10. Holnemvolt park: Mutatványosok éjszakája

Modernkori időutazás az egykori vurstli nem mindennapi hangulatában. Mutatványosok Éjszakája 2015. május 29-én pénteken 19-24 óráig! Éjszakai hullámvasút, kalandpálya, Lökd meg a kecskét!, valamint a Holnemvolt Park összes attrakciója és játéka várja a nagyérdemű közönséget.

Mutatvanyosok Plakát_A1_594x841_+10mm_Screen_150517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása