A stílusos kismama tízparancsolata

2015. április 14.

A babavárás első időszaka után, amikor még minden korábbi ruhánk kifogástalanul simul ránk, igazi sokként érhet minket a felismerés, egyszerre elkezdtünk gömbölyödni, kényelmetlen a farmer, egyre nehezebb magassarkú cipőbe erőltetnünk a lábunkat, és úgy egyáltalán, hová tűnt a derekunk?

untitled-1_a_787946c.jpg

Ilyenkor kétségbeesve túrjuk fel a szekrényünket, fogyókúra előtti időszakokból megmaradt bővebb ruhák után kutatva, mígnem rájövünk, semmi nem áll jól, sőt, semelyik ruhadarabhoz nincs kedvünk. A tükörbe pillantva pedig kétségbeesve vizionáljuk egyre növekvő önmagunkat, akivé az előttünk álló hónapok során válunk. A helyzet azonban korántsem ennyire drámai, álljon itt most egy túlélő kalauz a kismamáknak, amely segítségével az öltözködés továbbra is megmaradhat örömforrásnak, mégis stílusosan léphetünk ki az utcára.

1. A bőség zavara

Felejtsük el a mindenhol bő, zsákszerű darabokat. Ha ilyenekbe burkoljuk magunkat, főleg, ha alul és felül is valami lepelhez hasonlító dolgot viselünk, jóval testesebbnek tűnünk majd. Alapszabály, hogy ha felül bővebb holmit viselünk, akkor alul szűkkel kombináljuk és fordítva.

victoria-beckham-baby-bump-six-months-pregnant.jpg

Victoria Beckham oversize ruháját fekete harisnyával kombinálta

2. Rétegezzünk

Ne féljünk a több réteg viselésétől kismamaként sem. Ujjatlan top, ing, kabát, mellény, kardigán, minden jöhet, egyetlen dolgot tartsunk be, amennyiben több réteget viselünk, a legalsó mindenképp szűk legyen, hogy elkerüljük a mackó-hatást.

71cc5af7d1f6b65ca94ae81ecac5985a97978633.jpg

Blake Lively: szűk top, blézer, kabát, stílusból jeles!

3. Karcsúsítás övvel

Ha hiányzik jól megszokott derékvonalunk, ne keseredjünk el, vegyünk elő egy övet és azzal érjük el a kívánt hatást. Mindegy, hogy ruha, kardigán vagy kabát, az öv minden darabon jól mutat, a megjelenésünket pedig összeszedetté és nőiessé teszi.

jessica-alba-cute-pregnancy-style-candid-street-style-los-angeles-outfit-inspiration-fashion-march-17-2011-2.jpg

Jessica Alba bő sifonruháját vékony övvel tette tökéletessé

4. Laposban is csinosan

Még a legelvakultabb magassarkú-fetisiszták körében is eljön a pillanat, amikor átmenetileg le kell mondani a kedvenc topánokról. Elő a kényelmes lábbelikkel, ebben a szezonban amúgyis tobzódunk a lehetőségekben: slip on, loafer, balerina, gladiátor szandál, a lehetőségek végtelenek.

keira.jpg

Keira Knightley a jó öreg Converse-re szavazott

5. Barátunk, a fekete

Nem szeretem azt a kijelentést, hogy egy kismama ne hordjon feketét. Igenis vannak olyan pillanatok, amikor az elegáns fekete álarca mögé szeretnénk bújni, vagy egyszerűen csak ebben érezzük jól magunkat. Ha különböző textúrákat keverünk - bőrt, selymet, szőrmét, pamutot - igazán extravagáns lehet a megjelenésünk.

blake-lively-pregnant-black-sweater-poncho-main.jpg

Blake Lively ezúttal sem tud hibázni

6. Leggings

Hölgyeim, ez az egyetlen olyan alkalom, amikor a leggingset büntetlenül, nadrágként is viselhetjük. Mivel valóban a lehető legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldásról van szó, főleg, amikor a várandósság utolsó időszakában járunk, előszeretettel jelenik meg a kismamák ruhatárában. Ebben az esetben is tartsuk be viszont azt az alapelvet, hogy hosszított tunikával, vagy ruhával kombináljuk, így a stílusrendőrség sem csap le ránk.

kourtney-kardashian-pregnancy-style-various-images-11302011-08-531x1024.jpg

Kourtney Kardashian a leggingshez hosszított kardigánt választott

7. Kiegészítők

Ne féljünk a kiegészítőktől ebben az időszakban sem. Ékszerek, sál, vagy kalap, mindegy is, a lényeg, hogy ezekkel egyedivé tehetjük az összeállításunkat. Érdemes viszont betartanunk a kevesebb több elvét, egyszerre ne halmozzunk magunkra mindent, maximum kétféle kiegészítőt kombináljunk, így megmaradunk a decens megjelenésnél.

pregnant-jessica-biel.jpg

Jessica Biel pamutsállal hangsúlyozza dekoltázsát

8. Asszimetrikus vonalak

A nem szokványos szabásvonalak igazán üdítően hatnak ebben az időszakban is. Az asszimetrikus szabásvonalak könnyedséget csempésznek ruhatárunkba. Vigyázzunk azért, ha ilyen darabot választunk, egyéb kiegészítőink legyenek visszafogottak, hogy ne csapják agyon az összeállítást.

pregnantkristincavallariwearingshortwhitedressmay2012-5.jpg

Kristin Cavallari ruhája bájosan játékos

9. Minta mix

A minták keverése még sokszor a haladó divatőrültek számára is igazi kihívás. Ne féljünk a kísérletezéstől, szuper szetteket állíthatunk össze. Válasszunk egy központi darabot, amely köré az összeállítást építjük, a minták, színek keveredésével kiemelhetjük játékos énünket.

drew-barrymore-pregnant-rumor-pictures.jpg

Drew Barrymore a kabát köré építette az outfitet

10. Napszemüveg

Az egyetlen olyan elem, amely nélkül ki sem merészkedhetünk az utcára. Ismert funkciója mellett a kismamák praktikus viselete, a várandósság utolsó időszakában, amikor épp kialvatlanságtól szenvedünk, nagyszerűen takarja a szem alatti karikákat. Mindenképp túlméretezett darabot válasszunk, az 50-es évek díváinak stílusában.

mix_1.jpg

Sienna Miller, Reese Witherspoone, Liv Tyler, Kate Hudson is a napszemüvegre szavazott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása