Óóóó, kimonó

2015. május 20.

Már tavaly nyáron elindult hódító útjára a kimonó, de idén nyáron megkerülhetetlen ruhadarabbá válik minden valamirevaló fashionista gardróbjában. Számtalan lehetőség közül válogathatunk, és azok is bátran kísérletezhetnek, akik lassabban barátkoznak meg az újdonságokkal. A kimonó most annyi variációban elérhető - visszafogottabb színektől, fazonoktól egészen a vintage motívumokig vagy a fesztiválozók rojtos viseletéig - hogy vétek lenne nem beszerezni egyet és legalább a nyárestéket abban ücsörögni végig valamelyik kávézó teraszán. És hogy hova vehetjük fel? Szinte bárhova, színtől és fazontól függően irodába, vízpartra, fesztiválra, randevúra, esküvőre, bízzuk magunkat a fantáziánkra!

mix.jpg

Lássuk a lehetőségeket!

Minimál sikk

Nagyszerű alternatívája lehet a klasszikus blézernek, alapdarabokkal viselve üdeséget vihet a megjelenésünkbe. Az extrahosszú darabokat ez esetben felejtsük el, maradjunk a csípőig érő verzióknál.

Orientális

A "klasszikus" kimonó esetében élénk színekkel és mintákkal találkozhatunk, a legtöbb esetben a japán cseresznyefák motívumai is felbukkannak a darabokon. Igazi műremekek ezek, amelyek finom kelmékből, általában selyemből készülnek. Akkor a legütősebb az összeállítás, ha nagyon letisztult, semleges darabokkal kombináljuk, a kimonóra így nagyobb hangsúly kerül.

Flower power

Ezek a kimonók a tavasz és a nyár tökéletes kiegészítői, könnyed hangulatúak és igazán vidámmá teszik a megjelenésünket. A virágminta elbírja az extrémebb fazonokat is és színeket is, merjünk bátran kísérletezni a kiegészítőkkel is.

Vintage

A vintage hatású kimonók esetében sem kell attól tartanunk, hogy avíttas lesz az összhatás. Kombináljuk színben passzoló, modern darabokkal, így lesz igazán friss az összhatás.

Happy hippi

A nyári fesztiválszezon kötelező eleme a bohókás, hippis kimonó. Rojtok, csipke, horgolt anyagok, egyikkel sem tudunk tévedni, ha ezek közül választunk magunknak társat a nyári bulik éjszakáira. A vízparton is tökéletes társunk lehet, ebben a verzióban van is rajtunk valami a bikini felett, meg nincs is :).

A klasszikus kimonón túl

A kimonó nem csupán "kabátként" viselhető, ebben a szezonban számtalan lehetőség közül választhatunk, ha úgy döntünk, más formában is ragaszkodunk ehhez a formához. A különleges szabásvonalak sikkes megjelenést kölcsönöznek viselőjének.

 Kismamáknak

Természetesen a kismamák számára is elérhető a kimonó minden verzióban, így nem kell attól félnünk, hogy kimaradunk a trendből. A kismamák számára igazi favorit ez a fazon, amellett, hogy a szabásvonalak kényelmesek, az összhatás mégis rendkívül nőies.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása