9 ok, amiért várjuk a tavaszt

2015. október 18.

Az elmúlt nyár emléke szép lassan halványul bennünk, ahogy egyre borongósabb, hidegebb az idő, ezért is volt üdítő két napra kiszakadni az októberi szürkeségből és álmodozni egy picit a 2016-os tavaszról. A múlt hétvégén megrendezett Mercedes Benz Fashion Week Central Europe bemutatóin betekintést nyerhettünk a tervezők elképzeléseibe, és a kollekciókat látva máris gyors fejszámolásba kezdtünk, hány hónapot is kell kibírnunk addig, ameddig újra lenge anyagokba, finom pasztellekbe bújhatunk.

fashion-week.jpg

Ebben a rendhagyó összeállításban most a legfőbb trendeket válogattam össze, amelyek egész biztosan uralkodóak lesznek, s amelyek majdnem minden márkánál valamilyen formában megjelentek. Nézzük, hogy mikben lépünk az utcára jövő tavasszal!

Military

A military mindig, minden évben felbukkan a kifutókon, egyszerűen megunhatatlan. A tervezők azért is rajonganak érte, mert nagyszerű ellenpontja a nőies sziluetteknek. Nagyszerűen kombinálható színben és fazonban is, a szürke, rózsaszín és a bézs is barátja, úgyhogy bátran válasszunk mi is egyet a szuper darabok közül!

dia1.JPG

1. INQ 2. Kata Szegedi 3. Dori Tomcsanyi

Fehér

Az örök kedvenc, amely nélkül nincs nyár. Amellett, hogy a Je Suis Belle a teljes kollekciót ebben a színben álmodta meg, még számos csodás darabot láthattunk a kifutón. 2016 a fehér ruha éve lesz, rojtozott, kivágott, mini vagy maxi, minden variációban kínálnak számunkra perspektívát az alkotók.

dia2.JPG

1. ÁERON 2. Je Suis Belle 3. Nanushka

Crop top

Még mindig nem múlik a crop top láz, pedig azt gondoltam, hogy idén kimaxoltuk a trendet. A magyar alkotók azonban továbbra is bíznak abban, hogy a hölgyek szívesen mutatják meg kidolgozott (vagy épp kevésbé kidolgozott) hasukat a nagyvilágnak. Mindenesetre ha most elkezdjük a hasizomgyakorlatokat, jövő tavasszal egészen biztosan bátran választhatunk egyet a rövid fazonú felsők közül.

dia3.JPG

1. INQ 2. Kata Szegedi 3. Dori Tomcsanyi

Diszkóláz

Disco fever forever! A nyári éjszakák elképzelhetetlenek csillogó darabok nélkül, a tervezők is jól tudják ezt. Azért bánjunk csínján a mennyiséggel, nehogy a végén úgy tűnjön, a jelmezkölcsönzőből érkeztünk a partyba.

dia4.JPG

1. Kata Szegedi 2. Kata Szegedi 3. Kata Szegedi

Részletek

Rojtok, flitterek, díszítések, imádjuk az apró, gondosan kidolgozott részleteket. A legegyszerűbb szabásvonalat is feldobják, és tökéletesen egyedivé varázsolják viselőjüket. Biztos vagyok benne, hogy a USE unused ruha még számos formában felbukkan majd a világ különböző pontjain.

dia5.JPG

1. Kata Szegedi 2. USE unused 3. ABODI

Minták

Tavasszal sokkal bátrabbak és játékosabbak vagyunk, ezt a tervezők is így érzik, mivel számos vidám, élettel teli, mintás darabot küldtek a kifutóra. A minta-mix továbbra is menő marad, haladó fashionisták bátran kísérletezhetnek.

mix_1_automatikusan_mentett_2.jpg

1. NUBU 2. ÁERON 3. Dori Tomcsanyi

Bőr

A klasszikus bőrdzsekik mellett a legtöbb esetben a ruhákon jelenik meg az anyaghasználat. Akár olyan darabot választunk, amelynek egyes részleteit díszíti a bőr, vagy teljes egészében bőrruhára voksolunk, nem tévedhetünk, igazi időtálló, klasszikus darabbal lesz gazdagabb gardróbunk.

dia7.JPG

1. NAPSVGAR 2. ÁERON 3. NAPSVGAR

Pasztell

Ó azok a színek, ó azok az anyagok. Ezek a finom tónusok alig várják majd, hogy elűzzék a sötét téli órák nehéz színeit, borongós hangulatát. Egy szó: KELL!

dia8.JPG

1. ÁERON 2. Nanushka 3. USE unused

Kiegészítők

A tervezők igazán kitettek magukért, fantasztikus kiegészítők láttak napvilágot a kollekciókban. Napszemüvegek, lábbelik, táskák, csodás darabok közül válogathatunk majd.

dia9.JPG

1. ABODI 2. Je Suis Belle 3. NAPSVGAR

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása